تقديم: الشيف داليا سالم
الاستيك بصوص الفلفل والمشروم
المكونات:
3 قطع استيك ( أو على عدد افراد الاسرة )
2 كوب مشروم قطع
2 بصلة جوليان رفيع
3 حبة فلفل احمر مفرية
3 فص ثوم مفروم
1 معلقة صلصة
ملح – قرفة – زنجبيل (يفضل طازج ) – فلفل اسود – فلفل احمر حار
2 معلقة كبيرة مستردة
التحضير:
1- نقوم بتتبيل قطع الاستيك بالملح والفلفل والقرفة والفلفل الحار من الجانبين وترش بالخل وتترك جانبا
2- نحمر قطع الاستيك علي طاسة جريل ساخنة بها قليل من الزيت من علي الجانبين كل جانب ل10 دقائق تقريبا ثم ترفع وتغطى بفويل ثم نقوم بتشويح البصل مكانها جيدا حتي يغمق لونه ثم مع الثوم والزنجبيل الطازج والمشروم ونقليهم جيدا جدا ثم نضيف الصوص باقي تتبيلة اللحم ونتركه ليتسبك.